Castelló SOM Patrimoni

Castelló SOM Patrimoni

Castelló SOM i tenim patrimoni propi, un poble amb un passat, mantingut fins l’actualitat, l’herència rebuda correspon a la comunitat que com a tal la protegisca i la transmeta.

Conèixer el nostre patrimoni cultural, allò que conforma la nostra identitat com a castelloneres i castelloners és fonamental per entendre qui som. A través d’aquest vídeo podràs reconèixer un poc del llegat patrimonial que existeix a Castelló, la qual cosa farà possible la seua valoració perquè les següents generacions s’identifiquen amb ell i puguen gaudir-lo.

A l’entorn cultural d’un poble, el seu patrimoni inclou les obres dels seus artistes, arquitectes, músics, escriptors i savis, així com les creacions anònimes, sorgides de l’ànima popular, el conjunt de valors que donen sentit a la vida, és a dir, les obres materials i les no materials que expressen la creativitat comunitària; la llengua, els ritus, les creences, els llocs i monuments històrics, la literatura, les obres d’art, els arxius i biblioteques. Podem classificar el patrimoni cultural en dues grans categories: tangible i intangible.

Conèixer i gaudir el nostre patrimoni cultural és un dret de tots. Preservar-lo és un deure moral cap al nostre passat i cap al nostre futur.